Tisková zpráva ke kandidatuře na prezidentku

Tisková zpráva Ing. Aleny Vitáskové Ke kandidatuře na prezidentku ČR

Dne 24. ledna 2022 jsem oznámila své rozhodnutí kandidovat na prezidentku ČR v prezidentských volbách r. 2023. Tímto jsem oznámila, že jsem připravena a chci se klání zúčastnit. To že chci, neznamená, že mohu, nebo budu moci. Nyní jsem pouze „čekatelka na kandidátku“. K tomu, abych se stala „pravoplatnou kandidátkou“ mě musí vyslat občané, a to svými podpisy pod „Petici na podporu kandidatury kandidáta.“

Musím posečkat, zda budu do účasti v prezidentských volbách občany nominována. Pokud získám dostatečnou podporu vyjádřenou podpisy, pak teprve se mohu stát „pravoplatnou kandidátkou“ na pozici prezidentky. Teprve s tímto mandátem se budu vyjadřovat a účastnit se besed na toto téma.

Nyní pokračuji ve své práci v Institut Aleny Vitáskové z.s. (ochrana lidských práv a svobod), kde se věnuji vymahatelnosti práva a spravedlnosti. Iniciovala jsem tým odborníků „Energie není luxusní zboží“, kde hájím oprávněné zájmy občanů a firem na snížení neúnosných cen energií. Dopisuji knihu s pracovním názvem „Prezident“.

Občanům jsem dala nabídku, že kandidovat chci.  Nyní záleží na nich, zda ji přijmou a vyšlou mě do prezidentských voleb.

Po získání dostatečné podpory a stanu-li se „pravoplatnou kandidátkou“ budu plnit tuto úlohu vůči občanům svědomitě a s plným nasazením.

Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV

Dne 12. 2. 2022

Sdílej

POŽADUJEME PRÁVO A SPRAVEDLNOST NÁPRAVU STÁTNÍHO ZASTUPITELSTVÍ ODVOLÁNÍ NSZ PAVLA ZEMANA